W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

De-a lungul timpul au apărut fel și fel de superstiții cu privire la Dragobete. În această zi, lacrimile nu-și au rostul pe obrazul unei femei. Persoanele care plâng de Dragobete se spune că vor avea și alte supărări în timpul anului.

În calendarul nescris, moștenit din moși strămoși, în această zi specială primăvara revine de unde a plecat, iarna își leapadă cojoacele și frigul iar, ursul îndrazneste să-și scoată coada din bârlog. Pentru voi, Româniasuperstar.ro a căutat superstitii vechi și noi legate de această zi specială și vi le împărtășește și vouă.

 

 

Superstiții arhaice

În această zi, atingerile au un rol magic. În unele sate din România, s-a moștenit superstiția conform căreia femeile trebuie să atingă mâna unui alt bărbat decât sotul lor, pentru a fi fericite alături de soț întreg anul. Barbații la rândul lor nu au voie să se supere pe soțiile lor căci le va merge rău tot anul.

Se crede că cine participă la sarbatoarea Dragobetelor o să aibă o sănătate de fier până la urmatoarea sarbatoare a iubirii și va fi ferit în acel an de febra.
De asemenea, cei care iau parte la această sarbatoare a veseliei și a voii bune, vor avea un an plin cu de toate, și cu împliniri, și cu bogații.
Această zi trebuie cu orice preț petrecută alături de alți oameni în orice alt loc dar nu acasă, alaturi de alți băieți și fete, în zâmbete și voie bună.
Activitățile mai importante sunt interzise în această zi, fiind considerate aducatoare de neîntelegere și necazuri în căsnicie. Cu toate acestea, în unele zone ale țării, munca  prin casă de către femei  aduce întelegere și echilibru în acea casă.
În mentalitatea populară există o superstiție conform căreia cei care se logodesc oficial sau simbolic în această zi vor avea mult noroc în acel an și nu vor întampina probleme de sănatate.

 

 

Superstitii urbane

Dacă primești flori de Dragobete înseamnă că o să fii iubită cu patima pe parcursul întregului an.

Daca primești în schimb o floare în ghiveci, se spune că dragostea celui care ți-a dăruit-o va prinde rădacini trainice, la fel ca planta.

Trebuie neaparat să te întalnești cu ocazia sărbătorii Dragobetelor cu persona iubită dacă dorești să păstrezi dragostea acesteia neștirbită pentru întreg anul.

Se crede că cei care nu se distrează în această zi sau cei care nu se întalnesc cu o persona de sex opus se vor simți singuri pe tot parcursul anului.

 

 

Ana Maria Prună

shared on wplocker.com