W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Au trecut 6 luni de la moartea regretatului regizor, Sergiu Nicolaescu, puțin timp pentru ca femeile din viața lui să înceapă lupta pentru avere. Sora artistului, Iolanda Nicolaescu este revoltată că nu a primit nici un ban din averea fratelui său și că Dana Niculescu (soția regizorului) i-a redus ajutorul bănesc de care beneficia când fratele ei era în viață. Totodată, aceasta o acuză pe soția fratelui său că a incinerat trupul artistului împotriva voinţei acestuia de a se urma datina creştină. Acest lucru este clar specificat în testamentul regizorului care în prezent se află pe masa judecătorilor din Sectorul 1.

 

Las soţiei mele Nicolaescu Daniela toate bunurile mele mobile şi imobile prezente şi viitoare ce se vor găsi în patrimoniul meu la data decesului meu, instituind-o legatar universal. O rog pe legatara mea să mă îngrijească aşa cum a făcut-o şi până acum şi să mă înmormânteze după datinile creştineşti. Aceasta este voinţa mea şi doresc să fie respectată întocmai”. Iolanda, sora artistului speră să obţină anularea testamentului pe motiv că dorinţele artistului nu au fost respectate.

“Sergiu nu şi-a dorit ca memoria să-i fie asociată cu un ritual păgân apt să conducă la polemici şi dispute inutile fără legătură cu personalitatea sa. Şi-a dorit ca urmaşii săi să-i poată aduce omagii la mormânt asemeni antecesorilor săi, ca nu şi-a dorit nicicând să fie asociat unui paria în faţa Bisericii Ortodoxe, ci dimpotriva ca unul care respecta întocmai datinile creştineşti. Ca proba, interviul acordat TVR.
Sergiu Nicolaescu: ” eu am introdus biserica în filmul românesc. În Mihai Viteazul, e prima oară când s-a văzut o biserică filmată”, a continuat sora regizorului.

Iolanda Nicolaescu a cerut intervenţia Bisericii Ortodoxe Române în sprijinul solicitării sale de anulare a testamentului marelui regizor. Dosarul de contestare a testamentului regretatului artist a fost programat pentru data de 9 iulie.

 

A.D

shared on wplocker.com