W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

 

Un reputat expert în domeniul medical, profesor Ron Eccles, de la Universitatea Cardiff ne învață cum să scăpăm de răceală mai repede decât ne poate ajuta un medic.  Drept urmare, după doar câțiva pași scăpăm rapid de acest disconfort. Deși obișnuim să stăm în casă, înfofoliți și cu cana de ceai în mână, Ron Eccles recomandă cu prisosință urmarea  pașilor de mai jos.

 

Încă de la prima oră a dimineții   fă un duș fierbinte

Prima metodă și cea mai importanta, după cum afirmă profesorul. Apa fierbinte va îndepărta senzaţia de frig, iar aburul va desfunda sinusurile.

După duș… o “gustărică” zdravănă

Alimentele alese pentru meniul zilei sunt esenţiale în drumul spre recuperare. Este recomandat un suc de portocale, pentru aportul necesar de vitamina C, precum şi o porţie de cereale sau fructe de pădure uscate, bogate în antioxidanţi.

Nu ocoliți baia de aburi pentru față , la ora 10.00

Nas  înfundat, blocarea sinusurilor, durei de cap. O baie de aburi cu diverse remedii naturale ajută foarte mult. În acest moment, putem apela şi la medicamente, precum paracetamol, aspirină sau sirop de tuse.

La prânz…ora 12.00, fă o plimbare

S-ar putea să nu vrei să înfrunţi frigul de afară, dar o plimbare scurtă înainte de masa de prânz îţi poate îmbunătăţi starea de psihic şi întări sistemul imunitar. Nu te îngrijora că ţi-ar putea face mai rău.

Ora 13.00, prânzul

Carnea slabă de pui şi o salată este soluţia optimă. Proteinele ajută la întărirea sistemului imunitar, pentru ca organismul să poată răspunde la virus. Cei care renunţă la carne esteposibil să se îmbolnăvească mai des şi răcelile să fie mai îndelungate.

După ora 15.00, un somn e perfect

Ceaiurile din plante şi lichidele fierbinţi ajută la fluidizarea mucozităţilor şi la eliminarea acestora. Un pahar de suc proaspăt de portocale nu va avea efect imediat, dar va creşte nivelul de vitamina C care este benefic pentru îmbunătăţirea imunităţii în timpul următoarelor zile.

Spre seară, ora 18.00 , este recomandată o mâncare picantă

Usturoi, ginger, ardei iute, sunt principalele ingrediente care sunt recomandate la cină, atunci când ești răcit.  Acestea sunt recunoscute pentru proprietăţi antivirale şi antibacteriene, precum şi pentru capacitatea de a curăţa sinusurile. În plus, ar putea fi singurele alimente cărora să le simţi gustul.

La sfârșitul acestei zile, ora 20.00 , o baie fierbinte

E bine să închei ziua cu o baie fierbinte, pentru a linişti muşchii încordaţi. Aburii ar putea fi lovitura fatală pentru răceală.

Puțin după ora 22.00 , odihna

Este important pentru organism să-şi reîncarce bateriile şi un somn bun te va ajuta să-ţi recapeţi puterile. Pentru a avea o imunitate bună este bine să existe un tipar în privinţa somnului. Sunt de evitat seara băuturile precum cafeaua sau alcoolul.

 

 

Ana Maria Prună

 

shared on wplocker.com