W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Stresul de la serviciu, orele peste program, situația tensionată din jurul tău, contribuie la înrăutățirea relației de cuplu. Lucrurile stau la fel de rău și acasă, alături de partenerul tău. E momentul să spui stop și să încerci să faci ceva sa-ți salvezi relația.

Pare de la sine înţeles, dar exista şi studii făcute de cercetători care certifică faptul că stresul de la serviciu poate provoca probleme în viaţa de cuplu, iar divorţurile din acest motiv sunt din ce în ce mai des întâlnite. Psihologul Cristina  Ion-Radulescu te sfatuieşte sa nu uiţi ca “oricine are parte de stres la serviciu, dar lucrurile se rezolva acolo şi nu acasa”. Dar exista şi partea plina a paharului: o  casnicie solida şi o relaţie buna cu soţul tau te pot ajuta sa treci mai uşor peste stresul de la

 

Calmează-te!

Ţine cont că nu partenerul tău este de vină, dacă şeful te-a călcat pe nervi. În niciun caz nu trebuie să-ţi verşi amarul pe partener. Pe moment, poate că te vei simţi mai bine. După umilinţele pe care le-ai îndurat la muncă, unde ai fost nevoită să taci şi să înghiţi, acum poţi să te arăţi puternică şi să îi tai celuilalt vorba. Dar oare pe termen lung este o strategie bună? De ce să-l îndepărtezi chiar pe cel care ar trebui să-ţi fie cel mai bun aliat? Dar dacă amândoi veniţi nervoşi de la muncă şi vă certaţi? Aceste conflicte vor eroda destul de repede relaţia voastră.

 

Relaxează-te și lasă problemele de-o parte

De aceea, psihologul îţi recomandă să încerci să te linişteşti înainte de a ajunge acasă. Nu înseamnă să-ţi ascunzi problemele de partener, ci doar să comunici cu el într-o stare un pic mai bună. Totodată, nu începe să-i turui necazurile de cum ai intrat pe uşă. Lasă un timp în care să vă puteţi relaxa. Mâncaţi împreună, beţi un pahar cu vin şi ascultaţi melodii care vă aduc aminte de clipe frumoase. Pune în discuţie probleme mai dificile doar atunci când sunteţi amândoi odihniţi şi într-o dispoziţie bună. Pe de altă parte, atunci când treci prin momente grele în timpul zilei, gândeşte-te la momentele plăcute pe care le vei petrece seara cu soţul tău.

Ave­ţi grija şi de relaţ­ia voastra. Pe cât posibil, face­ţi-va timp sa ieşiţ­i împreună – daca nu puteţ­i un weekend, măcar o seara pe saptamâna. Programeaza din vreme ieşirea în oras. Ar fi bine ca nici momentele intime dintre voi sa nu se rareasca sau sa dispara cu desavârşire. Nu te gândi doar la sex. Bineînţ­eles ca este important, dar la fel de importante sunt şi clipele de tandreţ­e în care sa va bucuraţ­i ca sunte­ţi împreuna.

Seara, munca de acasă

“Stresul de la locul de muncă îţi poate influenţa puternic relaţia de cuplu. Este foarte important să înveţi cum să separi lucrurile pentru că rişti să devii insuportabilă acasă. Este greu, dar cu câteva trucuri mici poţi învăţa cum să-ţi laşi nervii la serviciu şi să vii acasă zâmbitoare. Discută cu partenerul tău numai aspectele foarte importante şi numai dacă ai nevoie de sfatul lui. Dacă vrei doar să te descarci, atunci mai bine discută cu o prietenă sau cu o colegă în care ai încredere. Ascultă-l şi tu la rândul tău, pentru că sigur are şi el de povestit ceva. Creează-ţi un ritual care să te ajute să te detaşezi. De exemplu, mergi puţin pe jos printr-un parc, ascultă muzică liniştitoare la căşti în metrou sau fă o baie cu spumă după ce ai ajuns acasă, dacă ai suficient timp.”

 

Monica Avram

 

 

shared on wplocker.com