W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Întinerirea, acoperirea defectelor sau scoaterea în evidență a atuurilor, acestea sunt principalele motive pentru care femeile folosesc make-up. De cele mai multe ori însă… este folosit eronat și rezultatele arată dezastruos. Drept urmare, specialiștii în make-up, vin cu câteva sfaturi utile care pot prevenii îmbătrânirea și pot diminua unele aspecte neplacute estectic.  Iată câteva greșeli care trebuie ocolite pentru a avea o apariție cu adevărat strălucitoare.

Fondul de ten, baza cea mai important, în make-up

Fondul de ten de calitate este special conceput ca să uniformizeze nuanțele tenului, să hidrateze și să acopere micile defecte. Trebuie să-l alegi pe cel potrivit pielii tale și să îl aplici perfect, în cantități mici. Fondul de ten aplicat în exces duce la un aspect îmbătrânit. La fel și lipsa completa a acestuia. Dacă alegi o nuanță mai deschisă decât pielea ta, vei obține un efect de mască și… vreo 10 ani în plus. Încearcă fondurile de ten direct pe față sau pe închietura mâinii. Fondul de ten trebuie să se confunde cu pielea ta. Textura, culoare, aspect, tot.

 

 Nu evitati Blush-ul

Cel mai recomandat blush este cel roz. Atentie însă ce nuanță. Rozul discret este cel mai recomandat, acesta te va face să arăți tânără și inocentă. Trebuie aplicat doar pe pomeți și întins discret spre tâmple.  Cu toate acestea, daca vrei ă folosești  nuanțe închise sau prea multă culoare, atunci vei arăta mai bătrână cu câțiva ani.  Aplica doar putina crema sau pudra si estompeaza bine nuanta.

Alegerea fardurilor

Nuanțele metalice de pleoape,  sunt ok.  Dar, știai că scot în evidență ridurile și cearcănele? Ca să nu mai vorbim de persoanele cu ochi mari, care dacă vor folosi aceste nuanțe vor părea speriate și îmbătrânite. Lasă-ți nuanțele de auriu și argintiu pentru modelele de pe podium și alege-ți în schimb nuanțe calde, de peach sau roz delicat, dar și culori închise, mate ca purple, maro, gri, burgundy.

Rujuri… false… dar, hot

Uneori par atrăgătoare nuanțele de ruj foarte deschise (bej, roz-argintiu) sau foarte închise (burgundy, plum). Însă acestea nu fac decât să ne dea un aspect nenatural, să micșoreze volumul optic al buzelor și să ne îmbatrânească. Specialiștii recomandă nuanțele  naturale de peach, roz delicat și transparent, cu puțin gloss aplicat deasupra. Rujul roșu clasic trebuie ales în funcție de ten, culoarea părului și a ochilor dar și vestimentație.

Mascara si eyeliner pe genele inferioare

De multe ori, când ne machiem, aplicăm mascara și o dungă de dermatograf și pe genele inferioare, pentru că ni se pare ca altfel machiajul nu este complet. ERONAT!!! Acestea nu fac decât să ne sublinieze ridurile si cearcănele, să ne facă ochii mai mici și să ne îmbătrânească.  Mascara, dermatograful si eyeliner-ul se aplică doar pe pleoapa superioară, discret. Nu uita să-ți curbezi genele – acest lucru te va întineri!

 

 Pudra, ateție cum o folosiți

Sunt multe „mituri” legate de folosirea pudrei. Că îmbătrânește, că usucă tenul, că nu se potrivește unui machiaj de zi. Dacă vei aplica pudră direct pe ten, fară o crema hidratantă sau fond de ten, aceasta se va disipa în toate ridurile vizibile sau invizibile, scotându-le în evidență. Trebuie să alegi o pudră specială pentru tenul tău și, mai ales, exact în nuanța tenului tău și a fondului de ten. Prima dată se aplică o loțiune tonică, apoi crema hidratantă, apoi crema de ochi, fondul de ten, corectorul și abia apoi pudra, într-un strat fin, aproape invizibil, doar cât să dea finețe și susținere machiajului. Cu siguranță o poți folosi și ziua, dacă este perfect aleasă.

 

Ana Maria Prună

 

shared on wplocker.com