W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Cel mai indispensabil obiect din  bucătărie este de peste 200.000 de ori mai murdar decât colacul vasului de toaletă. Asta reiese din cel mai recent studiu al cercetătorilor americani. Ceea ce este cu adevărat înspăimăntător este faptul că  cele 10 milioane de bacterii aflate pe 2,5 centimetri pătraţi din suprafaţa lui prezentând riscul sindromului Guillaun-Barré, care poate duce la paralizie. Experţii spun  că… buretele de vase, căci despre el este vorba, nu trebuie folosit atunci când vreţi să ştergeţi o farfurie curată.

În ceea ce priveşte microorganismele, vasul de toaletă este unul dintre cele mai curate lucuri din casă, a spus Dr. Charles Gerba, profesor de microbiologie la Universitatea din Arizona, Statele Unite. Potrivit profesorului, a cărui muncă de studiere a transmiterii bolilor include analiza tipului şi a răspândirii bacteriilor de pe obiectele de gospodărie, ar trebui să ne îngrijoreze mai mult alte lucruri din casă, precum bureţii, cârpele de vase şi pungile de cumpărături refolosibile.Un alt profesor, Hugh Pennington, unul dintre microbiologii de vârf ai Marii Britanii, a confirmat faptul că bucătăria, în special buretele de vase, se numără printre cele mai murdare spaţii din casă. Conform acestuia, una dintre cele mai mari ţinte pentru Agenţia de Protecţie a Sănătăţii a fost o bacterie numită Campylobacter, care poate cauza paralizie şi se găseşte adesea pe buretele de bucătărie. “Se întâmplă frecvent şi provine din carnea de pasăre. Poate provoca sindromul Guillain-Barre”, a mai spus Pennington, adăugând că această bacterie nu afectează judecata sau simţul, dar se poate răspândi astfel încât să afecteze mişcarea. “Oamenii pot ajunge efectiv blocaţi.” În majoritatea cazurilor, oamenii îşi pot reveni, dar recuperarea poate dura săptămâni, luni sau ani.

“De departe cel mai murdar obiect este buretele de bucătărie”, a spus şi John Oxford, profesor de virusologie la Universitatea din Londra şi preşedintele Consiliului de Igienă – comitetul care compară standardele de igienă din lumea întreagă. În cel mai recent studiu al său, Consiliul respectiv a examinat mostre din case din nouă ţări diferite şi a descoperit că 21 la sută din cârpele de bucătărie considerate curate conţin, de fapt, cantităţi ridicate de substanţe contaminante. În plus, au fost identificate bacterii fecale în locuri diverse din casă, cu rezultate variabile de la o ţară de la alta.

shared on wplocker.com