W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Persoanele care prefera catusele si biciul in dormitor au o relatie satisfacatoare si sunt mai sanatoase mental decat cele care prefera sexul normal. Asta reiese din cadrul unui studiu publicat in “Journal of Sexual Medicine: si citat de Everyday Health.

Psihologul Andreas Wismeijer a aflat ca adeptii tehnicii BDSM (bondage, discipline, sadism and masochism), care cuprinde practicile sexuale sadice de dominare si subordonare, corelate cu extazia sexuala la durere, incatusare, lovire, sunt mult mai deschisi catre experiente noi, au o viata sexuala mai sigura si se simt mult mai confortabil in ceea ce priveste sexualitatea lor. Cu alte cuvinte, se exprima mai bine in dormitor si sunt capabili sa asculte mai bine nevoile partenerului.
Studiul a inclus 902 practicanti BDSM si 434 ai sexului fara perversiuni. Fiecare persoana a completat un chestionar privitor la tipul de personalitate, bunastare generala, sensibilitate la respingere si atasament in relatie. Nici unul dintre participanti nu a stiut care este scopul studiului.

 Adeptii sado-masochismului au obtinut scoruri mai bune la anumiti indicatori ai starii de sanatate mentala decat ceilalti. Potrivit Everyday Health, aceste persoane nu au nici o problema in a-si exprima sexualitatea si sunt mai putin nevrotici, fiind deschisi catre experiente noi.

Desigur, precizeaza aceeasi sursa, asta nu inseamna ca fiecare cuplu trebuie sa practice perversiunile pentru a fi mai fericit in relatie, insa acest studiu a incercat sa demonstreze ca acest tip de sex nu este un defect de comportament. Cu toate acestea, foarte multe persoane se lupta cu rusinea fata de partener atunci cand trebuie sa se exprime in dormitor. Fie ca vor sa incerce o pozitie noua, fie ca sunt la inceputul vietii sexuale, atat timp cat isi reprima gandurile si fanteziile nu pot fi impliniti cu adevarat, mai subliniaza cercetatorii studiului.

 

 
M.A

shared on wplocker.com