W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Mereu o problemă pentru adolescenți, punctele negre și albe au devenit o problemă de cele mai multe ori fără soluție. Recomandarea dermatologului n-a funcționat și tu încă te confrunți cu problema punctelor negre de pe față. Iată ce remedii trebuie să folosești pentru a scăpa în sfârșit de această problemă. 


Care sunt cauzele apariției punctelor negre și albe?

Pielea are un sistem de auto-hidratare care secretă un ulei numit sebum. În momentul în care acesta este secretat în exces și este astupat de celule moarte ale pielii, particule de praf, machiaj, etc., se formează aceste puncte, numite comedoane. În cele din urmă, punctele se infectează și se transformă în coșuri.

Există multe produse recomandate de dermatologi, dar multe dintre ele sunt costisitoare, își fac efectul după un timp îndelungat sau pot avea efecte adverse. Mai jos îți prezint câteva căi de atac împotriva comedoanelor, ce pot fi incluse în rutina ta de zi cu zi.


Încearcă pastă de dinți

Este una dintre cele mai eficiente metode pentru îndepărtarea punctelor negre și albe. Trebuie aplicat un strat subțire pe zonele infectate și lăsat aproximativ 25 de minute, după care se spală foarte bine. Inițial ai putea simți o senzație de arsură, dar puțin mai târziu va dispărea. Acest tratament este eficient dacă este aplicat o dată la 2 săptămâni.


Roșii au un efect miraculos

Proprietățile antiseptice ale roșiilor au capacitatea de a usca punctele albe și negre. După ce se exfoliază tenul, roșiile trebuie să fie făcute piure, iar acesta să fie aplicat pe zonele cu probleme, pe durata nopții. Dimineața se spală tenul cu apă călduță.


Lămâia merită încercată

Spală-ți fața cu apă caldă și aplică pe comedoane suc de lămâie cu puțină sare dizolvată (un vârf de cuțit). Așteaptă aproximativ 20 de minute, după care spală-ți iar fața cu apă caldă.


Lime

Amestecă suc de lime și scorțișoară pudră (cantități egale) și aplică pasta pe punctele negre, pe toată durata nopții, iar dimineața spală bine zona.


Amidon de porumb

Se amestecă oțet și amidon de porumb, în ​​raport de 1:3, pentru a obține o pastă ce trebuie aplicată pe zonele cu probleme, pentru aproximativ 15-30 de minute, după care se spală cu apă călduță.


Iaurt

Se amestecă 3 linguri de iaurt cu 2 linguri de fulgi de ovăz, 1 lingură de suc de lămâie și 1 linguriță de ulei de măsline. Amestecul trebuie să fie aplicat pe față pentru 5-7 minute, după care se spală cu apă rece.

 

Orez

Orezul se lasă la macerat în lapte, timp de 5 ore, după care se face o pastă în blender și se freacă zonele afectate.

Nu evita să folosești miere

Mierea este cea mai bună alegere pentru a elimina punctele negre. Aceasta trebuie aplicată pe zonele cu probleme, timp de aproximativ 30 minute.


Cartofi

Se dau câțiva cartofi prin răzătoare, apoi se freacă zonele cu puncte negre și se așteaptă 15 minute, după care se spală.


Bicarbonat de sodiu

Se amestecă părți egale de bicarbonat de sodiu și apă iar cu pasta obținută se freacă zonele predispuse la puncte negre și se așteaptă 15 minute, după care se spală cu apă caldă.

 

 

 

Monica Avram

shared on wplocker.com