W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Peste 2,3 milioane de decese pe plan mondial în fiecare an. Este statistica infioratoare pe care specialistii in sanatate au confirmat-o, iformează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Drept urmare, sarea este mult mai periculoasa decat bauturile dulci sau carbogazoase si care provoaca astfel un milion de decese premature. Potrivit unui studiu prezentat de American Heart Association, circa 15% din totalul deceselor cauzate de infarcte, accidentele vasculare cerebrale şi alte boli asociate inimii pe plan mondial, în 2010, au fost cauzate de consumul excesiv de sare. O analiza amanuntita s-a efectuat pe baza grupelor de varsta, sex, regiune si tara, intre anii 1990- 2010. Astfel, au participat 488 de medici din 50 de tari si s-a constatat ca aproape 1 milion dintre aceste decese – 40% din total – au fost premature, persoanele decedate fiind oameni în vârstă de până la 69 de ani. Circa 60% dintre decese s-au produs la bărbaţi şi 40% la femei. Infarctele au cauzat 42% dintre decese, iar accidentele vasculare cerebrale au cauzat 41% dintre ele. Restul deceselor au fost provocate de alte tipuri de boli cardiovasculare. 84% dintre decesele cauzate de consumul excesiv de sare s-au produs în ţările cu venituri mici şi medii.

“Măsuri naţionale şi globale de sănătate publică, precum programe dereducere a concentraţiei de sare din alimentaţie ar putea salva milioane de vieţi”, a declarat coordonatorul acestui studiu, Dariush Mozaffarian, profesor de medicină şi epidemiologie la Harvard School of Public Health.”Povara sării este mult mai grea decât povara băuturilor dulci, pentru că acestea din urmă reprezintă doar un tip alimentar, pe care oamenii pot să îl evite cu uşurinţă, în timp ce sarea se află în toate produsele”, a adăugat el.

 

shared on wplocker.com