W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Un grup de cercetatorul de la Centrul de Control al Bolilor din SUA a analizat 161 de mostre de apa din 161 de piscine. Astfe, oamenii de stiinta au constatat ca majoritatea apelor de piscina contin deseuri umane, sub forma de urina sau fecale, invizibile de regula ochiului liber, dar evidente la microscop. Chiar daca administratorii piscinelor folosesc clor si derivati din clor pentru a igieniza apa, acestia nu dezintegreaza in totalitate deseurile umane care ajung in apa piscinei in care ne aflam.

 

 Studiul care a fost publicat in revista de specialitate “Morbidity and Mortality Weekly Report” a mai aratat ca fiecare om care intra in piscina introduce in apa 0,14 grame de fecale, iar aceasta cifra nu include cazurile de diaree sau diverse accidente prin care oamenii isi dau drumul involuntar in piscina.

 “Constatarile noastre indica o mai mare necesitate de prevenire a patrunderii agentilor patogeni in apa din piscina. Din acest motiv oamenii care vin la piscina trebuie neaparat sa faca dus inainte sa intre in apa si, bineinteles, si dupa, iar daca stiu ca sufera de incontinenta urinara sau diaree sa nu patrunda deloc in apa. Astfel se protejeaza si pe sine, dar ales oamenii din jur”, au precizat autorii studiului, potrivit “Time Magazine”. Și asta nu e tot. Pe langa bacteria E.coli, cercetatorii au descoperit si virusul hepatic de tip A, parazitul giardia, dar si parazitul cripto. Acesta declanseaza boala criptosporidioza, manifestat printr-o inflamatie a mucoasei intestinului subtire si a colonului.  În aceasta privinta specialistii de la Centrul de Control al Bolilor au venit si cu cateva recomandari pentru a ne feri pe cat posibil de agentii patogeni din apa de piscina, dar si pentru a nu raspandi noi insine bacterii in apa in care inoata si alte persoane.

Iata cateva sfaturi utile pe care poti sa le folosesti pentru a preveni pericolele la care te expui cand mergi la piscina.

 – Nu intra in piscina daca suferi de diaree.

– Fa un dus si spala-te bine cu sapun inainte sa intri in piscina

– Du-te la baie si incearca sa-ti faci nevoie o data la fiecare 60 de minute. Astfel eviti scaparile

– Spala-te pe maini dupa ce folosesti toaleta, dar si zonele intime, inainte de a intra in piscina.

– Nu inghiti apa din piscina, caci risti sa ingerezi si deseuri umane!

 

 

Ana Maria Pruna

 

shared on wplocker.com