W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

 

Dacă se întâmplă destul de des să consumați băuturi alcoolice înainte de a merge la culcare, ar trebui să spuneți stop. Chiar dacă de cele mai multe ori ne poate ajuta să adormim mai repede, are efecte negative asupra somnului, afirmă cercetătorii în urma studierii dovezilor. Specialiştii de la London Sleep Centre afirmă că alcoolul duce la dereglarea ciclurilor normale de somn. Starea respectivă din timpul somnului ne răpește una dintre cele mai satisfăcătoare etape ale somnului, cea în care au loc visele.Experții  spun că dacă folosim alcool pentru a adormi prea des, riscăm să folosim de insomnie.

„Trebuie să fim foarte grijulii atunci când vine vorba de consumul de alcool regulat” afirmă dr. Ebrahim, director medical în cadrul London Sleep Centre şi co-autor al unui studiu publicat recent în jurnalul ştiinţific Alcoholism: Clinical & Experimental Research. „Pe termen scurt, un pahar sau două nu sunt periculoase, însă dacă veţi continua să beţi înainte de somn poate duce la probleme semnificative. Dacă vreţi neapărat să beţi, cel mai bine este să o faceţi cu 90-120 de minute înainte de a vă culca, pentru a avea suficient timp ca efectul alcoolului să se diminueze”, spune specialistul. Totodată, alcoolul îi poate face pe oameni  să sforăie.   „Pe măsură ce creştem doza, alcoolul ne suprimă respiraţia. Poate să transforme astfel oamenii care nu sforăie în sforăitori, iar pe sforăitori îi poate transforma în oameni cu apnee de somn – caz în care respiraţia este întrerurptă”, a mai declarat  dr. Ebrahim.

 

Ana Maria Prună

shared on wplocker.com