W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Elementul cel mai comun de pe Pământ, carbonul, se gaseste ascuns în miez. Aceasta este cea mai nouă concluzie a oamenilor de știință. Studiul arată că miezul Terrei are în compoziţie o cantitate de 0,1-0,8 % carbon, potrivit Live Science. După lungi cercetări folosing simulări pe calculator, cercetătorii de la Universitatea California Davis şi Academia de Ştiinţe din Beijing au ajuns la concluzia că
“Ştiam densitatea miezului şi faptul că fierul şi nichelul nu pot da această densitate. Este nevoie de ceva mai uşor”, a spus Qing-Zhu Yin, profesor la Universitatea California.
Chiar dacă cea mai mare parte a miezului este din fier, oamenii de ştiinţă consideră că acesta trebuie să conţină şi o cantitate mică de elemente uşoare, precum oxigen şi sulf.
În simularea pe calculator, carbonul a fost unul dintre cele mai importante elemente lipsă dintre cele considerate uşoare. Celelalte sunt siliciu, oxigen, fosfor, magneziu, hidrogen şi azot.
O cunoastere exactă a influenţei carbonului ar putea duce la identificarea momentului formării miezului Pământului.”Este vorba despre descifrarea naturii Pământului. Suntem capabili să înţelegem mai bine procesele fizice şi chimice implicate în formarea Pamantului”, a mai Yin, potrivit jurnalul.ro.

shared on wplocker.com