W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

 

Nelipsitul lac de unghii, utilizat din ce in ce mai mult in ultima perioada este un adevarat pericol pentru organismul uman. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta americani. Medicii au recoltat probe de urina de la 2.350 de femei si au descoperit ca persoanele care aveau concentratii mai mari de ftalati in organism prezentau un risc mai mare de diabet. Studiul, coordonat de medicul Tamara James-Todd, a fost publicat in revista “Environmental Health Perspectives”. Acestia spun ca atat lacul de unghii, cat si fixativul de par creste riscul de aparitie a diabetului. Astefel, ei au descoperit o legatura intre intre ftalati – o clasa de substante chimice existente in aceste produse – si aceasta boala de metabolism.

“Stim deja ca, in afara de faptul ca sunt prezenti in produsele cosmetice, ftalatii exista si in anumite tipuri de dispozitive medicale si in medicamente folosite in tratamentul contra diabetului, iar acest fapt ar putea explica aceasta concentratie mare de ftalati in urina femeilor diabetice. Este nevoie de studii suplimentare”, a spus Tamara James-Todd.

 

 

 

Ana Maria Pruna

shared on wplocker.com