W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Folosit de cele mai multe ori în bucătărie, ieftin și mereu la-ndemână, bicarbonatul de sodiu are efecte benefice și în domeniul cosmetic.  Drept urmare, acesta face minuni dacă aveți probleme cu tenul, călcâiele și unghiile. Specialiștii în cosmetică vin în ajutorul sexului frumos cu sfaturi prețioase. Îată cum poate fi folosit.

2 în 1. Spală şi tonifiază
Dimineața, după ce te speli cu apă caldă pe faţă, gât şi decolteu aplică pe piele o pastă pe care o prepari din două linguriţe de bicarbonat de sodiu şi o linguriţă de apă caldă.

Cu mişcări circulare presează amestecul pe faţă, gât şi decolteu. Așteaptă 5 minute și clăteşte pielea tot cu apă caldă.  Efectele benefice nu vor întârzia să apară.  Totodată, poți adăuga în loţiunea ta demachiantă o lingură de bicarbonat şi masează uşor faţa, pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii. În plus, dacă ai tenul gras, mai poţi adăuga în demachiant şi două linguriţe de ovăz. Împreună cu bicarbonatul, ovăzul oferă o curăţare profundă şi lasă faţa netedă.

Călcâiele, moi și catifelate
Bicarbonatul s-a dovedit folositor și pentru călcâie.  Acesta curăţă delicat unghiile şi înmoaie cuticulele, de asemenea îndepărtează bătăturile şi hidratează pielea călcâielor. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o jumătate de ceaşcă de bicarbonat de sodiu cu 4 litri de apă caldă. Ţine picioarele în apă cel puţin o jumătate de oră. După asta, masează-le cu o cremă grasă şi te vei bucura de o piele moale şi catifelată.

Îngrijeşte unghiile
Înainte să-ţi colorezi unghiile, scufundă pensula în bicarbonat de sodiu şi puţină apă şi aplică pe unghii şi cuticule, pentru o curăţare eficientă.

Spune adio punctelor negre
După ce te-ai spălat pe faţa cu apă călduţă, aplică pe ten o mască din două linguri de bicarbonat de sodiu şi una de apă. Masează fața cu miscări circulare, până simți că ai acoperit toți porii, timp de zece minute. Te clătești pe față cu apă călduță, apoi aplici pe față, gât şi decolteu o cremă nutritivă.

 

Monica Avram

shared on wplocker.com