W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Cine nu iubeste inghetata… mai ales in zilele toride cand temperatura este de cele mai multe ori insuportabila. Desi are si anumite dezavantaje pe care le ofera in urma consumului, trebuie sa stiti ca inghetata aduce si beneficii organismului. Este o bogata sursa vitamine precum vitamina A, vitamina B6, vitamina B12, vitamina C, vitamina D si vitamina E. De asemenea, inghetata contine tiamina, riboflavina si niacina. La fel, inghetata are in componenta sa si vitamina K ce previne formarea de cheaguri de sange.

 

O sursa de minerale

Inghetata are in componenta sa calciu si fosfor, fiind o importanta sursa de minerale. Asadar, consumul ei ne ajuta sa avem oase mai puternice si sa evitam afectiunile legate de lipsa calciului. Mai mult, cercetatorii au descoperit recent faptul ca pietrele la rinichi pot fi reduse prin consumul regulat de calciu. La fel, prin mineralele pe care le contine, inghetata previne si simptomele sindromului pre-menstrual – inca un motiv bun pentru care sa o consumam, mai ales pe timp de vara.

  Aduce energie

Inghetata este o incredibila sursa de energie! Are o valoare nutritionala mare – contine carbohidrati, grasimi si proteine – ce sunt elemente esentiale pentru energie. Desi consumand inghetata putem sa crestem in greutate, atunci cand avem nevoie de energie, consumata in cantitate echilibrata nu ne va face rau.

 Stimuleaza creierul

Consumul de inghetata stimuleaza trombotonina – hormonal fericirii – si ne ajuta sa reducem nivelul de stres din organism. La fel, un compus important pe care il regasim in inghetata este laptele care contine L-triptofan, un tranchilizant natural ce relaxeaza sistemul nervos. Tot inghetata este cea care poate preveni simptomele insomniei.

 Reduce riscul de cancer

Continutul de calciu din inghetata ne ajuta si sa reducem sansele de a face cancer la colon. In afara de a fi catalizatorul unui sistem osos mai puternic, acest beneficiu al consumului de calciu face inghetata un desert benefic pentru organismul nostru.

In ciuda beneficiilor pe care inghetata le are, nu trebuie sa o consumam in cantitati exagerate deoarece ea are un mare numar de dezavantaje, fiind destul de nociva pentru sanatatea organismului nostru. Putem sa ne bucuram de gustul si savoarea inghetatei, insa cu moderatie!

 

 

 

 

 

Monica Avram

 

 

shared on wplocker.com