W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

 

Cunoscutul om de afaceri, Nicu Gheară îl face cu ou și cu oțet pe Gigi Becali. Acesta i-a declarat război latifundiarului din Pipera, printr-o postare pe blogul personal.

De câteva zile sunt supus unui linșaj mediatic. Ca de fiecare data, mass media s-au împărțit în două tabere: cele care au relatat știrea corect și cele care au lovit în mine de parcă făcusem ceva. O să fac referire acum la acea parte a presei care a scris cu ură și (poate) la comandă, făcându-mă să cred că de fapt anchetatorii au căutat să lovească în mine prin fratele meu. Iar acea parte a presei, subjugată lor, a început să atace și să facă referiri urâte la numele meu.Mi-a atras atenția în mod deosebit campania postului ProTV. Și aș vrea să încep prin a le reaminti jurnaliștilor de acolo că, potrivit codului deontologic, ei ar fi trebuit să dea publicității punctele de vedere ale tuturor părților implicate.

Nu se vor aduce acuzații fără să se ofere posibilitatea celui învinuit să-și exprime punctul de vedere. Se va avea în vedere respectarea principiului prezumției de nevinovăție, astfel încât nici un individ nu va fi catalogat drept infractor până când o instanță juridică nu se va pronunța. Se va evita publicarea comentariilor și luărilor de poziție asupra unor cauze aflate pe rol în justiție. Aceasta nu exclude relatările obiective asupra faptelor în evoluția lor. Ziaristul nu se substituie instituțiilor și puterilor publice”. –http://www.pressclub.ro/publicatii/cod.html

De ce greșește ProTV-ul? Din cauza lui Costi Mocanu și a banilor lui Gigi Becali. Știe toată lumea cum a fost executat jurnalistul Costin Ștucan la ordinul lui Becali, iar Mocanu, din postura de șef al ProTV, l-a scos de pe post instantaneu. Bine, acest oier a greșit în mai multe rânduri față de jurnaliștii care nu-i erau pe plac:

  • Emisiunea “Pe bune”, realizată la sport.ro de Mihai Mironică și Radu Banciu, unde Gigi Becali era ironizat zilnic, a fost scoasă din grilă din cauza lui Becali
  • Daniel Conțescu și Octavian Cojocaru au demisionat la începutul acestui an de la Evenimentul Zilei tot din cauza acelui nenorocit.  “Ni s-a reproșat că nu l-am protejat pe Gigi Becali”, au recunoscut ei ulterior

Nu sunt și nu am fost niciodată un dușman al jurnaliștilor. Cătălin Tolontan, spre exemplu. Mă judec cu el de ani buni.  Pentru adevăr. Dar nici o clipă nu m-am gândit să îl jignesc sau să-i fac vreun rău. El este jurnalist și își face meseria, scriind. Dreptul meu este să mă apăr când consider că am fost jignit. Dacă mâine mă întâlnesc cu Tolontan, ne dăm mâna ca doi gentlemani.

Vreau să vă povestesc un episod despre Gigi Becali, acest nenorocit care vorbește de Dumnezeu doar pentru a impresiona lumea. În urmă cu mai mulți ani, la un meci Bulgaria – România, am avut o discuție mai aprinsă cu Ioan Becali. La trei zile de la acest incident, Gigi Becali a chemat la el la Palat mai multe persoane și le-a dat câte 10.000 de euro ca să facă rău mie și familiei mele. Majoritatea au luat banii. Cătălin Zmărăndescu era pe atunci mâna dreaptă a lui Becali. Chiar și așa, el nu doar că nu a vrut să pună mâna pe banii oferiți de nenorocit, ci a și spus că nu vrea să facă parte din acel complot.

Cam asta face acest oier, dar el nu își dă seama cât de mic este. Nu își dă seama că a ajuns păcăliciul țării, dacă pe vremuri se spuneau bancuri cu Bulă, acum se spun cu Gigi Becali. Bulă de România, ăsta este el. O glumă proastă! Într-un articol viitor voi arăta, mai pe îndelete, cine este acest Gigi Becali…”.

 

Alina Dragnea

 

shared on wplocker.com