W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Daca doriti un eveniment, fie concert,spectacol intr-un club sau orice altceva cu Directia 5 sunati la numarul +4 0751690697

Biografie

Cu multa pasiune si talent, trupa Directia 5 implineste 19 ani de activitate muzicala. Fanii Directia 5 pot rememora in continuare toata activitatea si evolutia trupei lor preferate din toti acesti ani.

1991

La Bucuresti ia fiinta grupul Directia 5.

1992

Lanseaza albumul “La vulturul de mare cu pestele in gheare”, dupa care pleaca in Bulgaria la festivalul “Orfeul de aur”, iar in octombrie prezinta doua piese noi la festivalul de la Bregenz, Austria, unde obtine premiul II, inregistrarile live fiind transmise de MTV.

Martie 1993

Lanseaza albumul “Seductie”. Piesa de pe album, cu acelasi nume, are un videoclip difuzat pe MTV, MCM, TVE. In aprilie 1994 lanseaza albumul “Pantofi de lac” produs de o societate romano-belgiana (actual producator al grupului), lansarea avand loc in aceeasi perioada in Romania Belgia si Luxemburg

17 decembrie 1993

Teatrul Ion Creanga din capitala gazduieste “IN DI ANKA”, un concert al grupului Directia 5. Materialul audio rezultat a fost folosit in editarea albumului “In Di Anka Live – The Best Of Directia 5” iar din materialul video s-au montat videoclipurile “In Di Anka si Pakistan”.

1994

Lanseaza albumul “Pantofi de lac”, produs de o societate romano-belgiana (actual producator al grupului), lansarea avand loc în aceeasi perioada in România, Belgia si Luxemburg. Grupul a participat la 4 editii ale Festivalului International Rock Bucuresti (1991/1992) si la Festivalul International “Cerbul de Aur” – Brasov 1994. Este singurul grup romanesc care a participat la faza finala a Festivalului “ROCK A L’EST”.

In acelasi an participa la Festivalul ROCK POP de la Bratislava, Slovacia si la Festivalul “Merce de la Barcelona”. Vlaicu Giurgea si Toni Seicarescu parasesc Directia 5, grupul cooptandu-l pe Gabi Nicolau, la voce.

1994-1998

Directia 5 a colaborat cu Loredana Groza, timp in care au editat 4 albume. Impreuna au sustinut numeroase concerte.

1998

In trupa se alatura Cristi Enache (voce).

1999

Directia 5 revine dupa o absenta discografica de 4 ani, cu un nou album intitulat “Superstar – muzica de dans pentru doamne si domnisoare”. mai de aparitia unui maxi-single, continuand prima piesa extrasa “Altul mai bun” (Vreau o schimbare), cinci remix-uri precum si noile variante ale pieselor “Seductie” si “Lisabona”. Componenta trupei se schimba: Marian Ionescu (chitara bass), Marius Keseri (tobe), Nicu Damalan (chitara) si Cristi Enache (voce).

2000

Lanseaza albumul “Cantece noi cu Directia 5”, readucandu-i in topurile romanesti. Albumul contine 11 piese si un “cadou din partea grupului” o melodie numita “Te voi astepta”. Primul extras de pe album a fost “Daca ai sti”, cu care grupul a obtinut locul al lll-lea la Festivalul Mamaia 2000, la sectiunea Rock.

2001

Apare “Directia 5 Live”, o inregistrare a concertului aniversar, de 10 ani. De asemenea, formatia va castiga premiul pentru cel mai bun album rock la Premiile Industriei Muzicale Romanesti. In vara, piesa “Am nevoie de tine” le aduce locul al doilea la sectiunea slagare a Festivalului Mamaia 2001. La finele anului, trupa lanseaza albumul “Octombrie”, care contine piese precum “Povestea noastra” si “Primul meu sarut”.

2002

A insemnat un proiect inedit pentru Directia 5: un concert live si un album, ambele impreuna cu zece din cele mai in voga voci feminine ale momentului in Romania, precum: Ana Maria, Nadine, Andreea Banica, Delia Matache, Luminita Anghel etc. Asa a luat nastere albumul “Duete”, din care a fost extras hitul “Vreau sa mai stai doar o zi”.

2003

Lanseaza dublul album aniversar “De 10 ani”, care grupeaza 31 din cele mai cunoscute piese Directia 5, într-o istorie discografica a trupei din primul deceniu de activitate.

2004

Trupa este invitata sa sustina un concert la Balaton în Ungaria. In acelasi an, Directia 5 are un turneu în Statele Unite ale Americii, în orase precum Chicago, Cleveland, Detroit, New York

2005

Trupa lanseaza cel de-al 15-lea disc, denumit “O zi de primavara”, care contine piesa “Si ce daca”, lung difuzata pe posturile de radio si televiziune si avand o ascensiune rapida in topurile de specialitate. In acelasi an, apare dvd-ul “Directia 5 – Cu nimeni nu te-as inlocui”, un material live din concertul de lansare al discului “O zi de primavara”. Va aparea si “Acustic” ce contine doua video-track-uri ale videoclipurilor “Daca ai sti” si “Si ce daca”.

2006

Lanseaza discul “Ambiental”, ce contine 12 piese instrumentale. Ulterior, apare si discul “Satisfactie” pe suport cd si dvd.

2007

Formatia propune fanilor un nou disc “Impresii personale”, fiind de altfel o reformulare a muzicii pe care Directia 5 a oferit-o fanilor lor pana în prezent.

2009

Lanseaza albumul “Aniversare”.

2 Responses to “Directia 5

 1. Laura
  21 July 2010 at 6:22 am #

  Buna,
  Ma gandesc sa ii fac o surpriza logodnicului meu, si anume sa ii compun o melodie pe care sa i-o daruiesc la nunta. As vrea sa stiu daca Directia 5 poate face acest lucru, si la fel m-ar interesa pretul cu care ati fi dispusi sa cantati la o nunta de 200 de persoane????
  Mersi,
  Laura

 2. mihai
  14 February 2011 at 10:26 am #

  salut,
  sunt un mare fan al vostru, ma intereseaza in primul rand daca sunteti dispusi sa aveti un concert in cadrul unei nunti,in al doilea rand pretul,astept un raspuns din partea dumneavoastra fie pe adresa de mail fie la tel pentru a stabilii mai multe detalii.
  VA MULTUMESC!!!
  Mihai


shared on wplocker.com