W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Computerele vor putea interpreta imaginile mai bine decât oamenii, vor analiza culorile, texturile şi alte caracteristici pentru a aduna informaţii.  În lumea medicală, computerul va “vedea” mai multe detalii şi informaţii decât doctorii în planşele rezultate în urma testelor de rezonanţă, precum radiografiile.  Tododată, acestea  vor dobândi de asemenea auz.  Vor fi  capabile să interpreteze sunete pe care urechea umană nu le aude sau nu le poate înţelege. Spre exemplu, IBM consideră că în 2018 un smartphone va putea interpreta cu acurateţe sunetele scoase de un nou-născut.  Drept urmare, se va cunoaște cauza pentru care copilul dumneacoastră este neliniștit. Toate astea se vor întampla, spun specialiștii în domeniu, peste doar 5 ani, transmite CNN Money.

Drept urmare, un utilizator care doreşte să cumpere îmbrăcăminte de pe internet va putea simţi materialul numai prin atingerea ecranului. “Nu vorbim despre ecrane pufoase. Nu va trebui să va duceţi Samsungul la curăţătorie”,glumeşte vicepreşedintele IBM Bernie Meyerson. Senzorii computerelor se apropie rapid de nivelul de complexitate necesar pentru a interpreta prin atingere caracteristicile unui obiect. Totodată,  cercetătorii lucrează  deja la aceste  aplicații, bazate pe  senzori  infraroșii sau pe puncte de presiune.  Și asta nu e tot. O altă aplicație  are la bază detectarea  diferitelor fenomene ale naturii. Astfel, computerele vor putea detecta când un copac este pe cale să cadă și când urmează să aibă loc o alunecare de teren. În acest scop o să apară și o opțiune în cazul accidentelor auto, care o să depisteze când anume o să se întâmple asta.

 

Gustul și mirosul, o altă înzestrare a computerelor

În 2018, computerele ne vor putea ajuta  și în …bucătărie. Drept urmare,  vom putea să preparăm rețete chiar pe gustul nostru. Asta o să fie posibil prin descompunerea virtuală a alimentelor la nivel molecular pentru a determina, prin calcule complexe, ce combinaţii de arome  ar fi pe gustul nostru.  În ceea ce privește mirosul, specialiștii spun că  în industria chimică sunt deja utilizate microcipuri pentru detectarea aerului din încăpere și totodată, peste cinci ani vom putea respira către smarthphone și o să știm cu siguranță dacă suntem pe cale să răcim.

 

Ana Maria Prună

shared on wplocker.com