W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Delicată, rafinată, feminină, inteligentă, cu simțul umorului. Aceasta este descrierea femeii perfecte. Potrivit sociologilor, femeia trebuie să fie opusul bărbatului. La toate acestea se adaugă pasivitatea, supunerea și grija, iar descrierea este una perfectă.

De mai bine de jumătate de secol, femeia este sărbătorită în fiecare an, pe 8 martie. Ziua care îi este dedicată ar trebui să marcheze emanciparea acesteia, dreptul de a-i fi egală bărbatului, având în vedere că, de peste 100 de ani, reprezentantele sexului frumos încearcă să scape de eticheta de „obiect“ pusă de bărbaţi.  Astăzi, într-o societate în care femeia câştigă la fel de mult ca şi bărbatul (sau poate chiar mai bine), în care niciun sport nu le mai este interzis femeilor, nici măcar boxul sau fotbalul, nicio funcţie din stat interzisă şi niciun loc de muncă inaccesibil, cât preţ se mai pune pe feminitate, pe acele trăsături definitorii ale sexului frumos?  „Este greu să fii feminină când argumentul de bază al şefului tău într-o dispută profesională este: eşti femeie, nu poţi să ai dreptate. La fel, este greu să emani feminitate când soţul îţi spune acasă că «nu ai cum să înţelegi cum gândim noi, bărbaţii», când îl întrebi de ce s-a certat cu şeful lui. Dar asta nu înseamnă că renunţ. La birou port mereu fustă şi tocuri, am argumentele la mine şi zâmbesc galeş atunci când raţionamentele dau greş. Acasă, îi amintesc soţului meu că, deşi nu-l înţeleg – aşa cum crede el –, îl pot ajuta să se simtă mai bine: cu mâncarea preferată, un masaj sau, de ce nu, o partidă de sex“, spune Irina (31 de ani), din Bucureşti.

Psihologii susţin că, în cuplu, de multe ori, ceea ce-i ţine pe cei doi aproape este tocmai abilitatea femeii de a se lăsa protejată. „Egalitatea între sexe este susţinută şi de femei şi de bărbaţi, însă cu toţii ştiu că, de fapt, între cele două tabere nu va putea fi pus niciodată un egal perfect. Fiecare sex caută în celălalt tocmai acele atribute care îl diferenţiază, îl completează. La fel cum femeile au trăsături feminine, bărbaţii au trăsături masculine“, explică Nicoleta Amarandei, licenţiată în psihologie, din Bucureşti.

Aşa-zisa „domniţă aflată la ananghie“ îl va face mereu pe el să se comporte precum prinţul pe cal alb care trebuie să o salveze, mai spun specialiştii. „Atunci când Dana mă pune să car cumpărăturile, să schimb o ţeavă la bucătărie sau măcar să chem instalatorul, mă simt util în relaţia noastră. Când ne-am cunoscut, ea era foarte independentă. Odată chiar am găsit-o reparând o priză. Am fost şocat şi m-am simţit de prisos. De atunci, am încercat să mă fac indispensabil. “, spune Radu (30 de ani), arhitect din Bucureşti.

 

Femeile calcă strâmb pe 9 martie?

 Potrivit „The New York Post“, ziua în care este sărbătorită femeia este a doua din an preferată pentru a călca strâmb. Pe primul loc în top se află, deloc surprinzător, Ziua Îndrăgostiţilor. Motivul este unul simplu: dacă bărbaţii nu-şi amintesc de această sărbătoare importantă,  reprezentantele sexului frumos nu se simt deloc apreciate, prin urmare simt nevoia să caute în altă parte afecţiunea care le lipseşte. Maria are 45 de ani şi este încă o femeie foarte frumoasă. Anul trecut, de 8 martie, fiecare dintre cei trei copii pe care îi are cu Paul (48 de ani) i-a adus câte o floare şi o felicitare. Soţul, însă, a uitat. „Am aşteptat toată ziua, cu gândul că poate îmi va face o surpriză. A ajuns târziu acasă şi s-a aruncat direct în pat, obosit, deoarece – a avut tupeul să-mi spună – petrecuse cu fetele de la serviciu de Ziua Femeii. Mie nu mi-a zis nici «La mulţi ani!»“, povesteşte bucureşteanca.

După o noapte de nesomn şi plânsete înfundate în baie, Maria a decis să se răzbune. Şi-a creat un profil pe un site de dating online şi a plecat la „vânătoare“ de complimente. Acestea nu au întârziat să apară şi, curând, un bărbat a început să-i facă avansuri tot mai insistente. „Nu mi-am înşelat soţul, deşi eram pregătită să o fac. Cel puţin la nivel declarativ. Îi mai dau o şansă, anul acesta. Nu am pretenţii de la el să ţină minte ziua în care ne-am cunoscut, nici măcar cea în care ne-am căsătorit, dar la vâlva care se face de 8 martie, ar putea să vină şi el acasă cu o floare“, mai spune Maria.

 

Avalanşă de conturi pe site-urile de socializare

Potrivit unui studiu realizat de site-ul de dating Ashley Madison.com, cele mai multe femei care au luat în considerare faptul că ar putea să-şi înşele soţii se decid să facă acest pas imediat după Ziua Femeii. Cifrele înregistrate au dovedit din plin acest lucru: în 2009, peste 20.000 de femei şi-au făcut cont pe site-ul de matrimoniale a doua zi după această sărbătoare, iar în 2010, peste 31.000.  Prin comparaţie, într-o zi obişnuită, nu mai mult de 3.000 de reprezentante ale sexului frumos se înregistrează pe acest site. „De Ziua Femeii, acestea se aşteaptă să fie sărbătorite de parteneri, însă, pentru multe dintre cele care nu se simt apreciate, această zi este doar un prilej pentru o nouă dezamăgire“, explică Noel Biderman, fondatorul reţelei de dating online.

 

Ana Maria Prună

shared on wplocker.com