W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

 

Ingredientele naturale, folosite inca din Antichitate pentru intretinerea frumusetii, fac adevarate minuni in ceea ce priveste infatisarea noastra. Cu toate acestea, din comoditate, preferam sa cumparam din comert, decat sa preparam noi un produs cosmetic in casa, care are cu adevarat efectele dorite. Chiar daca nu vrem ne “lovim” prin bucatarie de ingrediente cu adevarat miraculoase organismului nostru. Uleiul de masline, malaiul, taratele sau uleiul de susan sunt printre putinele ingrediente pe care ar trebui sa le folosim din ce in ce mai des. Iata cateva sfaturi impartasite de persoane care s-au declarat multumite de cosmeticele preparate in casa. Inainte de a aplica produsele realizate in casa, este recomandat sa testati o mica parte din amestecurile propuse pe partea interioara a cotului. Daca dupa clatire zona se inroseste, se umfla sau te mananca este recomandat sa nu folosesti amestecul respectiv pe piele.

   “Recomand scrub-ul cu zahar brun si ulei de masline.” (Cristina)

“Dupa clatirea cu apa calda, inainte de stergerea cu prosopul, aplic ulei de argan (pe pielea uda si pe fata) si stau 5 minute in halatul de baie (aproximativ cat ma machiez) si pielea ramane ca a unui bebelus.” (Miruna)

“Dupa ce ma spal cu apa rece dimineata (apa rece imi revigoreaza tenul si ajuta si la mentinerea elasticitatii pielii cu efect benefic asupra circulatiei sangelui) folosesc uleiul de masline, face minuni atunci cand tenul este prea uscat si il recomand cu incredere.” (Gabriela)

“Folosesc ulei de cocos, unt de shea si ulei de argan ca substituent pentru cremele obisnuite. De asemenea, integrez uleiurile si in masti naturale de fata, cum ar fi cea cu ulei de argan, galbenus de ou si miere.” (Livia)

“Uleiul de masline, presat la rece, este excelent pentru demachierea ochilor. Spun presat la rece pentru ca doar asa vitamina E, care intarzie aparitia ridurilor, se pastreaza intacta. Il folosesc de aproape 2 ani si nu ma pot desparti de el.” (Dodo)

“Cu ajutorul unui amestec din proportii egale de ulei din seminte de struguri amestecat cu ulei de migdale am reusit la un moment dat sa trec peste o problema a tenului cu care ma confruntam de foarte mult timp: ten foarte uscat si sensibil.” (Miruna)

“Din pacate, folosesc foarte rar preparate naturiste in rutina mea de ingrijire a pielii. Atunci cand o fac prefer retetele pentru exfoliere. Preferatele mele sunt cele pe baza de zat de cafea sau zahar brun si ulei de masline.” (Oana)

“Cel mai eficient pentru gomaj mi se pare amestecul a 2 lingurite de ulei de masline si zatul de la cafeaua de dimineata. Bun si impotriva punctelor negre.” (Cleopatra)

 Taratele si malaiul sunt foarte bogate in vitaminele din grupul B, cu exceptia vitaminei B12, minerale, sodiu, potasiu, magneziu, calciu, si aminoacizi. Au numeroase proprietati cosmetice: sunt emoliente, nutritive, remineralizante, reconfortante, tonice. Cititoarele Diva Hair au descoperit aceste proprietati minunate si folosesc tarate sau/si malai in ingrijirea naturala a pielii:

“Am incercat mastile de fata cu tarate. Sunt extraordinare pentru ten, se curata precum un scrub.” (Raluca)

“Imi place sa inventez ‘retete’. Cea mai eficienta mi se pare cea pentru gomaj: amestec malai cu 2 lingurite de ulei de masline, dupa care le aplic pe intreg corpul pentru masaj.” (Claudia)

“Efectul de scrub pentru ten il obtin cu malai amestecat cu miere sau unt cu peste 50% grasime (idee proprie, din incercari). Aleg sa combin malaiul cu miere sau putin unt gras pentru ca tenul meu are tendinte de uscare si, daca as incerca scrub-ul doar cu malaiul, i-as face mai mult rau decat bine.” (Raluca)

“Folosesc malaiul amestecat cu gel de dus pentru scrub de corp, tarate fine cu demachiant pentru scrub de fata” (Diana)

“Saptamanal, pentru tenul sensibil este bun un gomaj din: 2 linguri tarate,1 lingura faina de malai si apa. Chiar functioneaza, la mine a mers (specific ca am ten sensibil dar si cam gras)” (Irina)

“Acum daca nu am exfoliant pentru fata la indemana imi masez fata cu putin malai si sa stiti ca rezultatul este cam la fel cu al celui din comert iar pentru maini si corp amestec putin zahar, malai si gel de dus si e foarte bun mai ales pentru ca nu imi mai cresc fire de par pe sub piele pe picioare.” (Alina)

 

MIEREA in cosmeticele preparate in casa

 Mierea absoarbe si retine umezeala, are proprietati antioxidante si antimicrobiene si protejeaza pielea de razele ultraviolete. Este eficienta pentru orice tip de ten, tocmai pentru ca are capacitatea de a hidrata exact atat cat trebuie. Este un ingredient la indemana, care este iubit de cititoarele Diva Hair si folosit foarte des pentru prepararea in casa a cosmeticelor naturale:

“O data pe saptamana folosesc o masca de fata cu miere si iaurt. Am tenul gras, si uneori foarte incarcat, aceasta masca ma ajuta foarte mult.” (Iuliana)

“Din cand in cand imi prepar o masca de fata din miere si lamaie. Este excelenta pentru un efect de albire a tenului.” (Camelia)

“Masca de fata cu miere face minuni daca mai adaugi si putin zahar in loc de abraziv…incercati, mie mi-a mers chiar foarte bine.” (Monica)

“Eu folosesc foarte des o masca cu efect de stralucire pe baza de miere. Folosesc ce fructe am prin casa, mar, caisa, piersica, nectarina. Fac un piure si adaug miere. O las macar jumatate de ora pe fata si masez usor, apoi clatesc cu apa calda.” (Alexandra)

“Aplic masti pe fata si decolteu facute in casa, de exemplu, ca abraziv, folosesc zatul de la cafea amestecat cu miere” (Catalina)

“Nu ma despart de miere. Am mereu in casa miere de salcam (iubesc aroma ei) pe care o folosesc ca exfoliant alaturi de zahar brun, mai ales pentru buze, in sezonul rece, cand am probleme cu ele. Cand fac bai lungi adaug in apa fierbinte si o ceasca de miere, pentru hidratare. Tot mierea o amestec cu ulei de masline pentru o masca pe care o folosesc cam o data pe luna.” (Luciana)

 

OUL in cosmeticele preparate in casa

 Oul este foarte bogat in proteine, vitamine si minerale: vitamina A, seleniu, iod, vitamina B12, B2, fier, calciu, fosfor, potasiu. Oul este unul dintre putinele alimente care contine vitamina D in mod natural, fiind astfel foarte eficient in ingrijirea pielii. Multe dintre cititoarele Diva Hair spun ca oul este indispensabil nu numai in alimentatie, ci si in ingrijirea pielii:

“In ceea ce priveste metodele naturiste de ingrijire a pielii, recomand masca cu albus de ou pentru ten. Poate face minuni pentru pori si cosuri si chiar poate preveni ridurile, intrucat albusul de ou contine colagen.” (Denisa)

“Incercati masca cu albus ou si faina de malai. Este foarte buna pentru tenul gras, inchide porii. Amestecati albusul cu malaiul pana se omogenizeaza, aplicati, iar dupa ce se usuca indepartati masca cu apa rece de preferinta (puteti masa usor cand indepartati masca folosind malaiul pe post de scrub)” (Marina)

“Am tenul foarte uscat, si am descoperit o masca de fata care ma ajuta: 1 ou crud batut bine, amestecat cu 1 lingurita de ulei de migdale. Este o rutina pe care o respect saptamanal.” (Amalia)

“Eu am tenul gras, si aflasem ca albusul poate fi un bun astringent. L-am incercat amestecat cu zeama de lamaie si chiar m-a ajuta, mai ales vara, cand tenul mi se ingrasa si mai tare ca de obicei.” (Larisa)

“Folosesc oul foarte des in masti si exfoliante. Un galbenus de ou cu malai sau tarate dimineata la gomaj. Tot galbenusul il amestec cu ulei de migdale sau ulei de cocos si il folosesc pentru hidratare. Mai folosesc o masca de fata cu albus de ou si miere o data pe saptamana.” (Adina)

 

LAPTELE si IAURTUL in cosmeticele preparate in casa

 Cleopatra se imbaia numai in lapte, iar femeile din Turcia foloseau iaurtul pentru a-si spala fata. Laureatul Nobel Élie Metchnikoff a confirmat ca speranta de viata neobisnuit de mare a taranilor bulgari se datoreaza consumului regulat de iaurt. Chiar daca cititoarele Diva Hair au sau nu au cunostinta de aceste informatii, au aflat pe propria lor piele ca laptele si iaurtul sunt minunate in ingrijirea ei:

“Eu folosesc laptele in fiecare seara pentru a-mi curata tenul, si chiar functioneaza. Am tenul sensibil si uscat, mai ales in jurul nasului.” (Bianca)

“Am tenul foarte uscat, prin urmare ma spal cu lapte gras si saptamanal folosesc tarate de grau amestecate cu lapte pentru un gomaj usor. Functioneaza!” (Louise)

“Din bucatarie folosesc masti de fata cu iaurt, simple sau in combinatii cu fructe, drojdie de bere, fulgi de ovaz, miere, zeama de lamaie.” (Anca)

“Poate veti rade de mine, insa eu pentru demachiere folosesc laptele. Curata foarte bine orice urma de machiaj si imi albeste si tenul, mai ales in zona de sub ochi.” (Elena)

“Folosesc rar cosmetice preparate de mine. Am insa doua favorite: o masca de fata cu iaurt si avocado si un fel de lotiune de corp facuta din lapte amestecat cu ulei de masline.” (Georgiana)

 

 

 

Monica Avram

shared on wplocker.com