W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Anul Nou este cel mai important eveniment sărbătorit de absolut toată lumea de pe planetă. Mai mult sau mai puţin, fiecare se distrează aşa cum poate, mai ales când vine vorba de locul de unde provine. Te-ai gândit cum întâmpină fiecare popor venirea noului an?

Uite câteva tradiţii interesante la care nu te gândeai:

În Spania, la miezul nopţii se mănâncă 12 boabe de struguri pentru fiecare lună a anului ce soseşte. Prin această tradiţie se spune că aduci norocul pe tot parcursul anului care urmează.

În Ecuador, la fiecare casă se construieşte câte o păpuşă din rumeguş, ziare şi haine vechi, care simbolizează El Año Viejo. Faţa acesteia fiind acoperită de o mască pe care se află o celebritate antipatică oamenilor. La 12 noaptea, păpuşa este umplută cu artificii, petarde şi material combustibil şi i se dă foc. Toată lumea se bucură de această tradiţie deoarece semnifică distrugerea răului din anul ce a trecut.

În Vietnam, Revelionul poartă numele de Giao Thua şi este cea mai importantă tradiţie a locului. Oamenii de acolo sunt de părere că în Rai exista 12 divinităţi care au grijă de tot ce se întâmplă pe Pâmânt.

În China, Anul Nou trebuie sa fie întâmpinat cu casa curată şi decorată, în acest fel, zeitatea Tsao-Chun ( zeul treburilor casnice) va fi mulţumit. La miezul nopţii, acesta se ridică la cer şi povesteşte Împăratului de Jad,  despre fiecare membru al familiei, reuşind să fie îmbunat dacă îi sunt puse pe buzele statuii divinităţii miere sau zahăr.

În Japonia, la 12 noaptea bat clopotele de 108 ori pentru a alunga toate relele care pot fi comise. Când acestea sunt oprite, toată lumea râde. Locuitorii îşi împodobesc casele cu bambus sau pin, decorate cu funii, ferigi si alge marine, cu scopul de a aduce noroc şi o viaţă lungă. Copiii primesc cadouri care conţin bani înauntru si se numesc otoshidamas.

În Puerto Rico, cei care încă nu au ajuns la maturitate aruncă pe geam găleţi cu apă pentru a alunga spiritele rele din casă.

În Grecia, important este tortul de Anul Nou. Această tradiţie are legătură cu Sfântul Vasile care, a fost Episcop în Cezareea când Prefectul de Capadocia şi-a manifestat intenţia de a prăda oraşul. Astfel Sfântul Vasile, a adunat de la oameni bani şi bijuterii pentru a le da prefectului, iar acesta s-a ruşinat renunţând la planul său. În cele din urmă, sfântul a facut plăcinte mici, pentru a înapoia localnicilor bunurile, cu toţii alegându-şi fără să ştie plăcinta în care era ceea ce îi aparţinea.

În Danemarca, toţi oamenii pun vase vechi la uşa amicilor, care simbolizează anul ce a trecut, iar cine găseşte multe lucruri vechi înseamnă că este norocos şi are mulţi prieteni.

 

 

 

 

 

 

Andreea M.

shared on wplocker.com