W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în cadrul unei întâlniri cu femeile de succes organizată de revista Business Woman că România este în pericol de scădere demografică. Astfel, potrivit Președintelui României, țara noastră va avea în 2030 doar 15 milioane de locuitori.

“Nu aş vrea să vă întreb câte dintre dumneavoastră aveţi copii. Dar mă uit cât am muncit cu fetele mele, măritate-nemăritate, «Faceţi, fetelor, un copil, că până la urmă este un act patriotic». Mă rog, cu asta mică am reuşit până la urmă, cu cea mare nu reuşesc (…) Cred că natalitatea este o misiune pe care şi femeile din România trebuie să şi-o asume. Scuzaţi-mă că o spun atât de direct”, a declarat Băsescu.

“Cum Dumnezeu femeia romă poate ţine cinci-şase copii, iar românca nu poate? E adevărat, ea nu este manager, femeia romă (…) Trebuie să mergem şi în zona cealaltă. Poate maternitatea este una dintre misiunile fundamentale ale femeii, asta mi se pare mie”, a afirmat Băsescu.

“Problemele nu sunt la timp, sunt la susţinerea financiară, lucru pe care îl recunosc”, a spus Băsescu, care a argumentat însă că şi înainte de plafonarea operată de Guvernul Boc la indemnizaţia Cum Dumnezeu femeia romă poate ţine cinci-şase copii, iar românca nu poate?

“Incertitudinile legate de siguranţa locului de muncă, de plata ratei la bănci, de ce s-o mai întâmpla, e în coliziune cu măsurile pe care statul le-a luat în România ca să stimuleze creşterea natalităţii. Avem o societate încă nestabilizată complet şi acesta poate fi un efect”, a mai argumentat Băsescu.

 

 

Monica Avram

 

shared on wplocker.com