W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

O analiza majora efectuata pentru Comisia Europeana a descoperit 36 de chimicale care prezint un risc de major pentru organismul uman. Aceste chimicale pot avea reactii alergice potential fatale. Drept urmare, un dermatolog din Marea Britanie a solicitat ca pachetele de vopsea de par sa contina avertismente privind reactiile alergice grave, potential fatale, pe care le pot provoca substantele chimice continute. Au existat deja doua cazuri de decese din pricina vopselelor de par, pe care milioane de femei le folosesc în fiecare an.

Companii de top din industria produselor cosmetice, printre care si L’Oreal si Clairol, folosesc in vopselele de par componente potential periculoase pentru sanatate.

Doctorul dermatolog Ian White, de la spitalul St Thomas din Londra, a efectuat cea mai cuprinzatoare analiza de pâna acum a acestor chimicale. Spre exemplu, o vopsea maronie de intensitate medie din gama Nice ’n Easy de la Clairol contine sase astfel de compusi, potrivit descoperirii facute de Daily Mail. Reactiile alergice la aceste substante includ senzatii de arsura, senzatii de mâncarime in zona scalpului, exfolierea pielii si iritatii. În cazuri rare pot duce la inflamarea fetei, pierderea parului si chiar probleme de respiratie.

O investigatie condusa de Daily Mail a descoperit chimicale din lista celor 36 identificate de raportul CE nu numai in produsele Clairol, dar si in mai cunoscutele produse L’Oreal. Astfel, L’Oreal Excellence Crème, nuanta Natural Mahogany Brown, contine trei chimicale, iar Garnier Nutrisse Crème Dark Golden Brown contine doua.

Potrivit estimarilor Comisiei Europene, intre 50 si 100 de persoane care folosesc vopsele de par sufera de o reactie alergica la un moment dat.

 

 

Ana Maria Prună

shared on wplocker.com