W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Actorul Șerban Ionescu a murit miercuri seară după o lungă suferință. Borelioza, o boală gravă provocată de înțepătura unei căpușe a fost diagonsticul de care Șerban Ionescu nu a putut scăpa. Actorul s-a stins la vârsta de 62 de ani.  Iată câteva detalii despre boala care l-a răpus pe actor. Scleroza laterală amiotrofică constă într-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase din creier și măduva spinării, numite neuroni motori, ce controlează mușchii voluntari, care fac posibilă mișcarea. Scleroza laterală amiotrofică este o boala progresivă, invalidantă și fatală. Mersul, vorbitul, mâncatul, înghițitul și alte funcții fundamentale ale corpului devin treptat din ce în ce mai dificile și pot provoca diferite alte boli și complicații.

Carieră

Șerban Ionescu a jucat pe rând la Teatrul din Petroșani, unde a înterpretat numeroase roluri memorabile pe scenă: “Locțiitorul” de Horia Lovinescu, “Pluta Meduzei” de Marin Sorescu, regia Florin Fatulescu, “În căutarea sensului pierdut” de Ion Baiesu, regia Florin Fatulescu. Apoi a urmat să joace la Teatrul Mic și Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul Odeon, după care din 2001 a putut fi admirat în producțiile TNB.

În 1980, regizorul Mircea Mureșan i-a încredințat rolul vieții: Ion în ecranizarea romanului “Răscoala” de Liviu Rebreanu în filmul care-i aduce notorietate, “Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii”.

shared on wplocker.com